Gondolkodsz a hétvégi menün? Egy finom zöldségkrém levest gyorsan és könnyen elkészíthetsz, ráadásul tökéletes őszi, téli ebéd vagy vacsora fogás lehet. Ha sok zöldség az alap, számos vitamint, ásványi anyagot, rostot tartalmaz. Tápláló és átmelegít, ha kint hideg van. Ha nem rengeteg tejszínnel vagy tejföllel készül, akkor a kalóriaszegény verziót az is bátran fogyaszthatja, aki fogyókúrázik vagy csak vigyázni szeretne az alakjára. Amennyiben van benne bőven hagyma, fokhagyma és zöldfűszer, na és persze zöldség, akkor a végén a botmixerezés / turmixolás után elég csak egy picit löttyinteni a tejszínből, vagy érdemes a joghurttal, növényi italokkal is (pl. zabtejszín) kísérletezni.
Ha önmagában üresnek érzed, rengetegféle levesbetéttel variálhatod: pirított baconnel, reszelt sajttal, pirított magvakkal (pl. tökmag, dió, napraforgómag), pirított kenyérkockákkal stb. Ezekkel persze csak módjával, mert jócskán megdobják a kalóriatartalmat!, Nekem mostanában a vöröslencse krémleves a nagy kedvencem (hagyma, fokhagyma, reszelt répa, vöröslencse, babérlevél, só, bors). A vállalkozó kedvűek távol-keleti fűszerekkel is próbálkozhatnak, a variációs lehetőségek végtelenek.
 
 
 
 
 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.