Az egészség nem egyetlen tett, hanem szokásaink összessége. Azzá válunk, amit rendszeresen teszünk.
Arisztotelész

Antal Emese - ÖnéletrajtKözépiskolai tanulmányaimat szülővárosomban, Győrben, a Révai Miklós Gimnáziumban végeztem, majd 1993-ban felvételt nyertem a Pécsi Orvostudományi Egyetem Egészségügyi Főiskolai Karára, ahol dietetikus diplomát szereztem. Pályakezdőként, 1997-ben a győri Petz Aladár Megyei Kórházban helyezkedtem el. Ezután a fővárosba költöztem, ahol 1998-tól 2001-ig a Szívbarát Program koordinátoraként tudományos kongresszusokat szerveztem, kiadványokat szerkesztettem és részt vettem különböző táplálkozási kutatások szervezésében, analizálásában. Közben megszereztem szociológus diplomám az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. 2002-től 2005-ig Bonnban a Rheinischen Friedrich – Wilhelms Egyetem Táplálkozástudományi Intézetében doktorandusz hallgatóként a szoció-ökonomiai faktorok hatását vizsgáltam a kórházi alultápláltságra.

A következő szakmai kihívás 2005-ben a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségnél (MDOSZ) talált rám, ahol az 1000 taglétszámú szervezetet irányítottam elnökként 2012-ig. Eközben 2008 és 2010 között dietetikus képviselőként tevékenykedtem az Európai Klinikai Táplálási és Anyagcsere Társaságnál (ESPEN). 2012-től második gyermekem érkezése miatt lemondtam az MDOSZ elnöki tisztségéről és a szövetség főtitkári teendőit láttam el egészen 2015 májusáig. Ez idő alatt nagyszerű kollégáimmal közösen számtalan konferenciát szerveztem, jó néhány egészségnevelő projektet koordináltam.

2013 és 2015 között az Európai Hidratációs Intézet tudományos munkatársa voltam. 2013-ban kaptam felkérést az EDUvital Nonprofit Egészségnevelés Társaság Tudomány Tanácsadói Testületében való részvételre, ahol a táplálkozás téma felelőse vagyok. 2015 júniusától pedig a TÉT Platform Egyesület szakmai vezetését látom el. 2016 januárjától a Budapesti Gazdasági Egyetem, Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar, Vendéglátás Intézeti Tanszék oktatója lettem. De emellett tagja vagyok a Magyar Elhízástudományi Társaságnak, a Magyar Obezitológiai és Mozgásterepiás Társaságnak, A Magyar Táplálkozástudományi Társaságnak, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamarának, a Magyar Mesterséges Táplálási Társaságnak, a Táplálkozási Fórumnak, az Európai Dietetikusos Szövetségének és a Nemzetközi Dietetikusok Szövetségének.

Rendszeresen tartok előadásokat egyetemeken, lakossági fórumokon, céges rendezvényeken, hazai és nemzetközi szakmai konferenciákon. Pályám során több külföldi ösztöndíjban részesültem, illetve 2011-ben a Magyar Táplálkozástudományi Társaság Sós József - díját vehettem át, 2013-ban a Magyar Elhízástudományi Társaság tiszteletbeli Obezitológusa lettem, míg 2016-ban Miniszteri elismerő oklevelet kaptam.

Gyakran szerepelek ismeretterjesztő televíziós és rádiós műsorban, valamint nyomtatott sajtóban.

Szabadidőmben a gyerekeimre és a tágabb családomra koncentrálok, de szeretek teniszezni, futni, zenét hallgatni, olvasni és kirándulni.

Kövessen Facebook-on