"A nehéz ételt házipálinkával szokták gyógyítani" - tartja a népi bölcsesség.

Én azt mondom, az ünnepek alatt óvatosan ezzel a kombóval. :) Íme néhány tipp, hogyan előzheted meg a túlevést:
1) Ha Te sem tudod elhagyni anyáink megrögzült szokásait, és hatszáz félét főzöl az ünnepekre, akkor legalább annyit tegyél meg, hogy az ebéd végén, a desszert után elpakolod az ételt az asztalról és csak uzsonnaidőben tálalsz újra. Hidd el, ez nem udvariatlanság, ellenben megelőzheted, hogy valamelyik rokon rosszullétig csipegessen a két étkezés között.
2) Nem ciki nyers zöldséghasábokat és joghurtos mártogatóst tálalni előételként, nasiként. Nekem az a tapasztalatom, hogy nagyon gyorsan el tud fogyni ez a könnyebb fogás is.
3) Ne csak az evésről szóljon a három nap. Legyen tervetek, napirendetek, mozduljatok ki a lakásból, mozogjatok, sétáljatok.

 

 

 

 

 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.