10-ből 1 korai elhalálozás megelőzhető lenne, ha mindenki csak FELEANNYI időt mozogna heti rendszerességgel, mint amennyi az ajánlott mennyiség!

Sajnos a mozgást hajlamosak vagyunk “elbliccelni”: nincsen rá időm, túl nagy macera rákészülni, jobb programom is van ennél, stb. stb...ismerősek ezek a kifogások? Igen, velem is megesik, hogy legszívesebben a meleg lakásban kuckóznék, de aztán mindig rájövök, hogy milyen jól tudom magamat érezni egy kellemes futás, kocogás, biciklizés után.
Egy új kutatás kimutatta, hogy a heti ajánlott 150 percnyi intenzív mozgásidő felének a teljesítésével is hatalmas segítő kezet nyújtunk a saját egészségünknek. 

75 percnyi mozgás csökkenti az esélyét a kardiovaszkuláris megbetegedések kialakulásának, illetve bizonyos típusú rákos betegségek ellen is védelmet nyújthat.

1 hét 168 órából áll. Ebből a 168 órából minimum 1 óra 15 percet kérlek szánj valamilyen mozgásformára! Ha nincs kedved kimenni, mozogj a nappali közepén, ha szép az idő, vedd elő a bringát, de már egy hosszú sétával is rengeteget teszel magadért!

(forrás:https://bjsm.bmj.com/content/57/15/979?fbclid=IwAR36oG8fi85T4Eqso_TQH4KJ48e2hYGR9l0JzLe7z3xIQzEiLep-gBviNUA)

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.