"Már előre félek az éjszakától, hiszen ha nagy nehezen el is alszom, az éjszaka közepén biztosan felébredek, és onnantól kezdve garantált, hogy nem bírok visszaaludni. Az egész napom ezután mehet a kukába, nincs az a kávé mennyiség, amitől ébren tudnék maradni, és legszívesebben a hűtő egész tartalmát megenném.”
Ezzel a problémával keresett meg egy ismerősöm, de sokaknak lehetnek ismerősek ezek a sorok. A jó alvás aranyat ér, és sajnos úgy látom, hogy erre egyre kevesebb ideje van az embereknek. Mintha “bűn” lenne pihenni, aludni, hiszen annyi minden dologgal kell haladni az életünkben. Pedig ha az alvásunk minősége és mennyisége nem megfelelő, az az egész életminőségünkre kihathat.
Fontosnak tartom felhívni a figyelmet az alvás és az étkezés kapcsolatára. A napközben elfogyasztott ételek és italok az éjszakánkra is kihat, biztosan te is tapasztaltad már, hogyha jól bevacsorázol, és utána rögtön lefekszel, rémálmok gyötörhetnek. Sőt van olyan is, aki egy délután 3 órakor elfogyasztott kávé után már képtelen este elaludni.
Ha rossz alvó vagy, érdemes először megvizsgálni az étrendedet, életmódodat, hiszen ez nem kerül semmibe, csak egy kis önmegyfigyelést kell végezni!
Én azt tanácsolom mindenkinek, hogy sose becsülje alá az alvás csodálatos hatásait, és szánjon elegendő időt erre a hatékony egészségmegőrző módszerre.

Összegyűjtöttem néhány tippet és érdekességet alvásról, remélem hasznosnak találod.

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.