Minden életszakasznak megvannak a saját táplálkozási szokásai: más az igénye egy gyermeknek, egy dolgozó felnőttnek és egy időskorú embernek, ezt mindig fontos észben (és tányéron!) tartani.

Idősebb korban érdemes a következő 8 alapszabályt betartani a táplálkozásban:
- Energiaegyensúly fenntartása (se nem túl sok, se nem túl kevés energiabevitel)
- Zöldség, gyümölcs fogyasztása mindennap
- Teljes értékű gabonák fogyasztása mindennap
- Állati fehérje fogyasztása (hal, hús, tojás vagy tej, tejtermék) lehetőleg minden főétkezéskor)
- Tej, tejtermék fogyasztása mindennap
- Napi 2 liter folyadékbevitel, lehetőleg vízből, gyógyteából, levesből
- Kevesebb só, hozzáadott cukor és telített zsír
- Változatosság, idényszerűség, helyi termékek előnyben részesítése

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.