"Csoko-csoko-csokoládé, mert ez az igazi jó..." csendül fel az örökzöld sláger szövegében....

Miben rejlik a "hűűűű de finom" csokoládé titka?

A minőségi (magas kakaótartalmú) csokoládé fogyasztása
- jótékony a szív és az érrendszer állapotára,
- az antioxidánsoknak köszönhetően egy jó adag “immunbombával” ér fel,
- a tejből származó kalcium a csontok állapotát erősíti.

Számos tévhitet azért szeretnék eloszlatni a csokievés kapcsán:

1. A csokoládéban nincs boldogsághormon, az a csokievéskor szabadulhat fel a szervezetünkben. A sportot is javaslom, attól „boldog tud lenni” az agy.

2. Nincs közvetlen bizonyított kapcsolat a csokoládé evés és a pattanások kialakulása között, a problémát inkább a hormonháztartás befolyásolja.

3. A csokoládé evés nem vezet direkt módon fogszuvasodás felé, inkább attól lehet baj, ha nem mossuk meg alaposan és rendszeresen őket.

De vigyázat!!
Az olcsóbb verziók nem kakaóvajból, hanem gyengébb minőségű alapanyagból készülnek, ilyenkor azt írják a címkére, hogy "kakaós tejbevonó" vagy "kakaós bevonó". Ezért is van olyan nagy árkülönbség a különböző csokoládék között. Ha megkóstolsz egy ilyen "bevonósat", felragadhat a szájpadlásodra.

Javaslom, hogy mindig valódi csokoládét fogyassz!
Válassz tudatosan: ha teheted, csak jó minőségű, alacsony cukortartalmú és minél magasabb kakaótartalmút vásárolj!
Két-három kocka, kb 25-30 g egy adag, ne edd meg az egész táblát, mert az jó kis kalóriabomba, kb. 500-550 kcal!

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.