"Ahány ház, annyi szokás"... s ez ízvilágunk sokszínűségében is megmutatkozik.

A régi hagyományos, időtálló magyaros ízeink mellett új, bár sokunk számára kétségtelen kissé szokatlan ízkombinációkkal találkozhatunk manapság. Lépten-nyomon feltűnnek szokatlan párosítások már nem csak az éttermek étlapján, de az élelmiszerüzletek kínálatában is.

Az "ízkutatók" szerint van kereslet a nem szokványos ízpárosításokra, például az édes és sós kombinációjára, és a fogyasztók egyre jobban odafigyelnek az ételekben és italokban lévő tápértékekre és a fenntarthatóságra.

Olyan ízek kerülnek párosításra melyeket korábban el sem tudtunk képzelni!
Ma már ízek terén szinte csak a fantázia szabhat határt.

Az alábbi íztrendekre érdemes figyelni idén:

- Hagyomány a fókuszban (régi főzési gyakorlatok, átörökített receptek, új összetevők: inaktív élesztő, ginzeng, kombucha, ashwagandha, ősi gabonafélék a snack- és italokban)
- Új és régi keveredése (megszokott ételek és italok új, izgalmas átdolgozása az Instagram és TikTok hatására)
- Nemzetközi hatás (szokatlan kombinációk pl. koreai sült csirke, mojito sörök, japán katsu, görög tzatziki)
- Egészséges élvezet (egészség és wellness-t támogató ételek és italok ashwagandha, hibiszkusz, matcha funkcionális összetevőkkel)
- Inspiráló desszertek (új ízvilág kombinációk, mint a cheddar sajt vagy a karamell)

Van kedved kipróbálni a 2023-as trend alábbi uralkodó ízeit szokatlan párosításokban?

borsmenta, mogyoró, csokoládé, sajtok, chili

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.