Hogy is szól a mondás? „Azt hiszi, hogy még a bab is hús!” Nos, idén tényleg legyen a hüvelyesekből is hús: nem csak az egészségednek, de a pénztárcádnak is kedvezel.

Egyáltalán nem ördögtől való növényi alapanyagokkal helyettesíteni néhány húst karácsonykor, mivel kellő kreativitással (és jó fűszerekkel) ugyanolyan izgalmas ételeket tudsz készíteni. Aki követ engem, az tudja, hogy alapvetően a kiegyensúlyozott, nem kizáró táplálkozási szokásokat képviselem a munkám során, de tisztában kell lenni a túlzott húsfogyasztás és az egyhangú étkezés hátrányaival.

Mik az érveim a húsmentes fogások bevezetésére az étrendbe?

- a növényi alapú fogások általában kevesebb energiát, zsírt és ezen belül telített zsírsavat tartalmaznak, ez jótékony hatással lehet az elhízás, valamint a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának elkerülésére

- sajnos a húsfogyasztásnak nagyobb hatása van az ökológiai lábnyomunkra, így ha már hetente egyszer tudsz húsmentes napot tartani, azzal is sokat segítesz a fenntarthatóságért vívott küzdelemben

- a gyomrod is hálás lesz a húsmentességért, persze azért arra ügyelj, hogy a hüvelyesek is jócskán tudnak puffasztani

- kinyílik a lehetőségek tárháza, hiszen még jobban tudsz kísérletezni a különböző fűszerekkel, ízekkel, textúrákkal

Ezért is döntöttem úgy, hogy összegyűjtök neked néhány inspirációt, hogy az ünnepi asztalra milyen húsmentes fogások kerülhetnek, mit mivel tudsz helyettesíteni.

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.