A jelenség, ha csak „kicsiben” is, nemcsak a sztárok életére jellemző, ugyanis szinte biztos vagyok abban, hogy sok ember valamiféle gyors eredményt ígérő diétába biztosan belekezdett már az életében. Amíg a sztárok fogyását és hízását egy egy szerep kedvéért nagy valószínűséggel figyelemmel kíséri egy orvosokból, edzőkből, dietetikusokból álló csapat (legalábbis remélem..), addig a hétköznapi emberek többnyire nem ilyen felkészültséggel vágnak bele a fogyásba vagy hízásba.

Egy biztos: a gyors változásokat a filmszerepekért hagyjuk meg a sztároknak!

A súlyváltoztatásnak van egy egészséges üteme, és türelmetlenül hozzáállni semmiképpen sem szabad. Ha a fogyást vesszük górcső alá, akkor általánosságban elmondható, hogy akkor egészséges a folyamat, ha hetente 0,5-1 kg-tól szabadulunk meg. Megfelelő mennyiségben kell bejuttatni a szervezetünkbe a makro-és mikrotápanyagokat, nem szabad elfelejtenünk a mozgást és a megfelelő mennyiségű alvást. A képlet egyszerű, mégis sokan kezdenek bele nagyon hangzatos diétákba: káposztalé diéta, drasztikus léböjt kúra, és még sorolhatnám az elmúlt évek trendi diéta irányzatait.

Milyen következményei lehetnek egy rosszul kivitelezett diétának?

- lehet, hogy először szépen beindul a fogyás, de egy idő után stagnáló állapotba fordulhat át
- hiányállapotok léphetnek fel a szervezetben
- különböző betegségek alakulhatnak ki (pl. hormonális elváltozások)
- energikusság helyett inkább fáradékony, enervált leszel
- fakó lehet a haj, repedezhet a köröm
- előfordulhat depresszió

Bármilyen célod is van, az első és legfontosabb dolog a fokozatosság, ezt mindig tartsd szem előtt! Ha komolyabb életmódváltásba kezdenél, akkor pedig fordulj szakemberhez, mert sajnos egy életre szóló hibát is elkövethetsz, ha nem a megfelelő utat választod.

 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.