Blog
Csirke, marha, sertés, kacsa, hal…ha bemész a boltba, piacra, általában ezeket a húsokat találod meg a hűtőpultokban. Na de mi a helyzet a juhhússal?
Talán nem is gondolnád, de Magyarországon jelenleg 7800 juhtenyészetben, több mint 800 ezer anyajuh tartásával foglalkoznak a gazdák. A juhtartásnak hazánkban csodálatos hagyománya van, mind a magyar vidék képének jellegzetességeiben, mind a művészetben. Népmesék, hagyományok, legendák kapcsolódnak ezekhez az állatokhoz és gazdákhoz.
A 21. század egyik nagy kérdése a húsfogyasztás dilemmája: milyen húst együnk, mennyit együnk belőle, mi számít egészséges mennyiségnek és melyik fogyasztásával teszek kevesebb kárt a bolygóban?
Aki olvassa a bejegyzéseimet, az tudhatja, hogy számomra a húsfogyasztás is ugyanúgy része a kiegyensúlyozott táplálkozásnak: azt viszont én is vallom, hogy a mennyiségeket és a forrásokat érdemes szem előtt tartani, és nyitottnak maradni az alternatív, növényi alapanyagok tekintetében is.
A hazai juhhús fogyasztása számos előnnyel rendelkezik nem csak a táplálkozás, de a gazdaság, és a társadalom szintjén is. Összegyűjtöttem neked néhány érdekességet!