Nyáron a fényvédő krém használata alapvető kell hogy legyen, és napjainkban már a teljes évben való fényvédelem alkalmazása is egyre elterjedtebb.

 

Bőrgyógyászok, kozmetikusok tömkelege hirdeti a napsütéses évszakokban, hogy mennyire fontos a megfelelő védelem az UV sugárzás ellen, azonban nemcsak a krémek és egyéb kozmetikumok terén érdemes odafigyelni a nyári bőrvédelemre: táplálkozásoddal is sokat segíthetsz a bőrödnek.

 

Tudtad?

  • a narancssárga, piros és sötétzöld zöldségek, gyümölcsök megvédhetik bőrünket a leégéstől (persze egy paradicsomleves elfogyasztása nem helyettesíti a megfelelő, fizikai fényvédelmet!)
  • zöldségek és gyümölcsök, melyek a leinkább védhetik a bőrödet: sárgarépa, kaliforniai paprika, sárgabarack, dinnyefélék, brokkoli
  • a máj, a tojás, a halak a már leégett bőr gyógyulását segíthetik (a bennük lévő A-vitamin segíti a bőr regenerálódását)
  • a legnagyobb melegben érdemes kerülni a túlzottan zsíros, nehéz ételeket, mert ilyenkor a szervezet energiaigénye lecsökken
  • érdemes kerülni ilyenkor a túl késői vacsorát, ez is terhelően hathat a szervezetre
  • az alkoholnak vízhajtó és fényérzékenyítő hatása van, érdemes kerülni, pláne strandolás közben nem tanácsos fogyasztani

 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.