Szerintem egyértelműen fagyi, nem telik el úgy nyaralás, hogy valamilyen finom hideg desszertre ne neveznénk be a fiúkkal.

 

Na de nem mindegy, hogy milyen és mekkora! A kezemben a jégkrémek nem elfogytak, hanem csupán ilyen picurkák. Pontosan elegendő egy adagra, ennél több egyszerre nem is kell.

 

Okosan is lehet választani a fagyik, jégkrémek közül! Olvasd a címkéket, tájékozódj, kérdezd meg a fagyi árust, hogy van-e például cukormentes fagyija. Sok helyen már szerencsére figyelnek ezekre a részletekre is, így nem kell lemondanod egy-egy finom gombócról még akkor sem, ha diétázol. Krémes tejszínes helyett válassz akár gyümölcsfagyit, az édestölcsér és cukorszórás helyett pedig válaszd a sima tölcsért.

 

Sőt, ha van időd, készítsd el otthon a fagyit, ez akár egy közös program is lehet a gyerekekkel, unokákkal. Az otthoni fagyikészítés nem bonyolult dolog, nem kell hozzá gép, csak egy jó botmixer, és néhány alapanyag. Lehet tejes vagy tejmentes (pl. kókuszital), tehetsz bele banánt, epret, málnát, ez már a fantáziádra van bízva. Jöhet bele pici méz vagy édesítőszer, ami nálatok belefér az étrendbe. Keverd össze az alapanyagokat, tedd be a fagyasztóba, majd óránként keverd át a botmixerrel, amíg teljesen meg nem fagy.

 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.