Nemcsak ízük, hanem hatásuk miatt is érdemes alkalmazni őket. Annak persze könnyű dolga van, aki nyitott a világ ízeire, és nem retten meg egy-egy markánsabb ízvilág használatától.

Utazásaim során az élményeken kívül előszeretettel kutatom a helyi konyha fűszereit, inkább vásárolok valamilyen különleges keveréket, mintsem egy sokadik hűtőmágnest. Úgy gondolom, hogy a fűszerek által az adott ország vagy vidék egy kis szeletét is magunkkal tudjuk vinni, be tudjuk csempészni az otthonunkba.

Régen az emberek, amíg nem volt modern orvoslás, teljes bizonyossággal hittek a fűszerek, gyógynövények varázslatos erejében: sokszor nem alaptalanul! A mai napig rengeteg olyan fűszert használunk, melyeknek az egészségre is kedvező hatása van. A nem hagyományos, gyógyászati tulajdonságokkal bíró növényekkel foglalkozó tudományt összefoglaló néven etnomedicinának nevezzük.

Összegyűjtöttem a legnépszerűbbeket, melyeket érdemes lehet a konyhádba beszerezni. Kevesebb ételízesítő, több fűszer, legyen ez a jelmondatod!

forrás: Kaur A, Kochhar A 2017. Role of Spices in Preventing Chronic Problems: A Review. Chemical Science Review and Letters. 2017; 6(22): e1219-e1226. ISSN: 2278-6783

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.