Persze alapvetően az amerikai táplálkozásról nagy valószínűséggel az jut eszébe sokaknak, hogy itt az emberek gyakran esznek nagyon zsíros, cukros, egészségtelen és gyors ételeket, ami részben sajnos tényleg így is van…
 
Viszont aki szeretne egészségesen táplálkozni, annak itt is rengeteg lehetősége van rá. Persze ehhez az is kell, hogy az ember ne csábuljon el arra a sokadik hot-dogra vagy tejszínes jeges-fagyis lattera.
Fotóztam is néhány igazán finom és egészséges falatot is: olyan salátákat ettem, hogy csak na! A köretekben sem kell az olajon sült krumpliból választani, ettem itt is brokkolit, kelbimbót.
Az amerikai szakácsok szerencsére rendkívül kreatívak, ami az összeállításokat illeti. Különleges összetevőkben nincs hiány, bár ezt alapvetően a boltok polcain is látom.
A kedvencem a „summer” saláta volt: volt benne kuszkusz és vörös quinoa, melyek szuperjó szénhidrátforrások, a rostos, vitamindús alapanyagokból pedig koktélparadicsom, rukkola, ananász, fehérjének pedig zöldborsó, sajt. A saláta tetején a kedvenc magnézium forrásom, tökmag volt, mindezt pedig nyakon öntötték balzsamecettel. Nyami!
Szóval igen, turistaként bele lehet futni a nagyon egészségtelen ételekbe is, de szerencsére már annyi opció van éttermekből és alapanyagokból, hogy biztosan lehet itt is (és bárhol máshol a világban!) olyan ételeket enni, ami tökéletesen illeszthető az étrendünkbe.
 
 
 
 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.