Milyen a jó csemegeuborka? Szerintem aprószemű és roppanós. A káposztás vitaminsaláta? Érezhetően friss és nem túl édes. A jó savanyúság egyik titka a minőségi alapanyag, a másik a receptúra. Én ha tehetem, mindig ugyanott vásárolok, méghozzá piacon az egyik kistermelőtől vagy bevált gyártótól.
Nem kell mindig zöldsalátát enni, az ebéd kiegészítésére tökéletes a savanyúság: cékla, csalamádé, csemege uborka, savanyú káposzta, almapaprika - és még sorolhatnám. A vitaminokkal, rostokkal teli zöldségek laktatóbbá teszik az ebédet, ráadásul munkára fogják az emésztőrendszert, így fogyókúra idején is eheted őket. Változatos ízüknek köszönhetően akkor sem lesz unalmas a menü, ha az előző napi maradékot eszed. A savanyítás, azaz a fermentáció folyamata alatt jótékony baktériumok, probiotikumok keletkeznek, ezek támogatják az emésztőrendszert.
Mire érdemes figyelni, rákérdezni? Hogy a zöldségeket ne mesterséges édesítők vagy nagy mennyiségű hozzáadott cukor segítségével rakják el.

 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.