Kánikula ide vagy oda, azért enni is kell!A heti időjárás szerintem mindannyiunk szervezetét megviselte: nem csoda, ha esetleg sokkal fáradékonyabb, nyűgösebb, esetleg fejfájósabb voltál az elmúlt napokban. A dehidratáltság elkerüléséről a héten már volt szó, de most fókuszáljunk egy kicsit az ételekre is, mert hiába a tikkasztó meleg, a szervezetednek attól még energia kell (persze valószínű, hogy nem most fogsz benevezni egy disznótoros vacsorára). Az emberi szervezet nagyon okos, és sok esetben tudja, hogy ilyen melegben nem éppen a zsíros, nehéz ételekre van szüksége, hanem a friss, könnyen emészthető alapanyagokra. Érdemes akár több napra előre készülnöd, hogy minél kevesebbszer kapcsold be a tűzhelyet vagy főzőlapot. Várd meg a naplementét, és csak akkor valósítsd meg önmagadat a konyhában, vagy ha koránkelő vagy, akkor a hajnali, reggeli órákban.
Íme pár könnyű étel tipp:
Hideg meggyleves
Grill serpenyőben sült csirke indiai fűszerekkel, tabbouleh salátával
Tonhal pogácsa friss zöldsalátával, barna rizzsel
Borsó főzelék (tényleg 15 perc alatt kész) melyet önmagával és egy kis teljes kiőrlésű liszttel sűríthetsz be
Tápióka puding friss cseresznyével a tetején
 
 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.