„Itt a strandidő végre, itt a nyár!” – éneklik a Padödő-s lányok, és én is, mert végre igazán beköszöntött a kánikula, és mehetünk pancsolni!A strandon lévő büfék a meleg idő, a helytelen ételtárolás és előkészítés miatt sajnos elég sok veszélyt rejthetnek magukban élelmiszerbiztonsági szempontból, ezért ha fürdeni mentek a családdal, erre érdemes fokozott figyelmet fordítani. Fokozottan figyelj arra, hogy milyen helyről és mit fogyasztasz, mert az ételmérgezés, a gyomorrontás sajnos ilyenkor gyakrabban előfordulhat.Az én plusz tippem pedig ezek mellett az, hogy a legjobban akkor jársz (és a pénztárcád is), ha beruházol egy hűtőládára, jégakkukra, és olyan saját készítésű ételeket viszel a strandra, melyet biztonsággal tudtok elfogyasztani.Készíts könnyen emészthető, teljes kiőrlésű pékáruból készült szendvicseket, melyekbe ne tegyél gyorsan romló alapanyagokat, például, tojást, majonézt.Vigyél magaddal nassolni valónak felszeletelt és jól behűtött répát, zellert, karalábét, és csomagolj mellé olajos magvakat.A gyümölcsöket, miután felszeletelted, rakd be a fagyasztóba (pl. őszibarackot, nektarint), és mire fogyasztani szeretnéd, már ki is olvadnak.A kukoricát inkább otthon főzd meg, ne a strand büféjében válaszd, hiszen sokkal olcsóbban hozzájuthatsz a piacon, az elkészítése pedig pofonegyszerű.
 
 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.