Maastricht édes szemmel
Ahogy ígértem, már hozom is a holland beszámoló első részét, bár én most a főétel helyett rögtön a desszertre fogok ugrani.A Maas-folyó partjának mentén rengeteg kávézó van, tipikusan olyan város, melyet sétálva érdemes a nyakunkba venni, és persze ezekben a kávézókban is érdemes kicsit elidőzni és megkóstolni a helyi különlegességeket. Csodás kilátás nyílik a Szent Szervác hídra, a macskaköves, hangulatos kis utcák pedig különleges hangulatot adnak a városnak.11 órától már szinte minden tele van, az emberek nyugodtan beszélgetnek, nézelődnek, ráadásul a székek általában egymás mellett vannak, így kicsit olyan, mintha színházban lennél.Persze a kávé mellé én sem hagyhattam ki néhány édességet: kóstoltam nagyon finom pitéket, cseresznyéset, almásat, sárgabarackosat, ezek a helyi specialitások. Dietetikusi szemmel nézve kedvezőek, ugyanis inkább a gyümölcs dominál (ami egyáltalán nincsen túlédesítve) és nem a tészta (persze, ha az ember tejszínhabot is kér rá, akkor más a helyzet és néhány kávézó egy adagot bányászoknak tervezte). A belga gasztronómia hatása is érződik, rengeteg gofri árus van, plusz egy kis francia hagyomány is, a szuper finom sajttortákkal.
 

 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.