A minőségi sertéshús kiemelten a gyermekeknek, a várandós és a szoptatós anyáknak, illetve a komoly fizikai munkát végző családtagoknak javasolt, mivel értékes fehérjéket, B vitaminokat, jól hasznosuló vasat, rezet és cinket tartalmaz.
Ha a sertéshúsra voksolsz, akkor válaszd inkább a sovány részeket, például a karajt a csülök vagy a dagadó helyett!
Na és ha jól választottál alapanyagot, akkor nagyon nem mindegy, hogyan készíted el. A húsétel zsírtartalmára hatással van az alkalmazott konyhatechnológia is, válaszd a zsírszegényebb ételkészítést! Süsd például egyben (karajt, combot, szüzet) zöldségágyon, ezt pedig akár hidegen, vékonyan szeletelve szendvicsfeltétként vagy az esti saláta mellé is kínálhatod. Húzhatod nyársra (pl. rablóhúsként zöldségekkel) vagy vékony csíkokra vágva sütheted wokban. A fasírtgolyókat sem kell bő olajban elkészíteni, mert a sütőben zsiradék nélkül egy sütőpapíron is finomak lesznek. A mértéket is tartsd be: a Rákkutatási Világalapítvány hetente maximum fél kiló (500 g) vöröshúst ajánl. Figyelem, ebben benne van a szendvicsre tett sonka is! Szóval inkább egyél keveset, de jó minőségű terméket válassz! 

 

 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.