Egy hete ilyenkor még talán sokan javában sonka és tojás mámorban voltak, húsvétkor ez nem is olyan meglepő.Ugyanúgy, mint a karácsony, a húsvéti nagy eszem-iszom is meg tudja feküdni az ember gyomrát, felszaladhat egy két plusz kiló. Az időjárás javulásával pedig a ruhák mennyisége is csökken rajtunk, ezért sokan ilyenkor rohamtempóban kezdenek el diétázni.Azt mindenképpen szeretném leszögezni, hogy minden test „beach body”, és nem kell ahhoz kifogástalanul kinéznünk, hogy teljes szívvel élvezzük a rövidebb ruhákat, a jó időt! Az egészséges életmód nem feltétlenül a vékony deréknál kezdődik, hanem a megfelelő táplálkozásnál, rendszeres mozgásnál, a hatékony stresszmenedzsmentnél. Ha a húsvéti időszak alatt kicsit lazábbra engedted a gyeplőt, attól még ne legyen lelkiismeret furdalásod.
részesítsd előnyben a zsír- és cukorszegény élelmet, főleg növényi eredetű ételeket fogyassz, hogy kicsit tehermentesítsd az emésztőrendszeredet,
ha hajlamos vagy a puffadásra, kerüld még egy ideig a K betűs zöldségeket (karfiol, kelbimbó, stb.),
a hüvelyeseket lehetőleg úgy készítsd, hogy beáztatod őket, vagy pl. sima lencse helyett válaszd a vöröslencsét, az kevésbé puffaszt,
igyál több folyadékot, lehetőleg vizet,
ne felejtsd el a mozgást, hetente legalább 3-4 alkalommal, minimum 30 percet!
 
 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.