Hello Berlin, sziasztok mikrozöldek! Egy munkamegbeszélésre érkeztem a fővárosba, de persze egy kis barátlátogatás és városnézés is belefért. A németek nagyon ügyelnek a természet védelmére, 20 éve éltem itt, azóta még többet fejlődtek. Ezáltal az élelmiszereik is nagyon “zöldek”, egy dietetikusnak igazi “aranybánya” ez. Étkezés szempontjából talán a legszuperebb, amit kiemelnék, az a reggeli és az első étkezés alapanyagai. Nagyon tetszett, hogy a legtöbb alapanyagnál figyelnek a fenntarthatóságra. A mikrozöldek nem különlegességnek, hanem alap zöldségnek számítanak (az otthoni mikrozöldség termesztés nem bonyolult dolog, érdemes rákeresned a neten, hogy mi szükséges hozzá). De mik is azok a mikrozöldek és mit tudnak? Icipici saláták, minipalánták, kb. 2-3 hetes korukban érdemes őket fogyasztanod. Sokféle zöldség alkalmas mikrozöldségként is az asztalra kerülni: zöldborsó, retek, brokkoli, káposztafélék, de még fűszernövények is lehetnek jó alapanyagok.Nem kell szezonhoz alkalmazkodnod, az év bármely szakaszában, otthon is “nevelgethetők”.Nemcsak egy salátát, szendvicset tudsz vele feldobni: a mikrozöldségek koncentráltabban tartalmazzák az összes tápanyagot, ami az adott érett zöldségben található. Nagyon mutatósak, ehető díszek lehetnek a tányérodon, amivel a vendégeidet is lenyűgözheted.
 
 
 
 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.