A világon minden második cukorbeteg ember betegsége felfedezetlen marad!Bizonyára a te ismeretségi körödben is akad 1-es vagy 2-es típusú cukorbeteg. A világon több mint 425 millió diabéteszes él, és az első mondat alapján sejtheted, hogy mennyi cukorbeteg ember betegsége marad kezeletlen.Az alábbiak a cukorbetegség főbb tünetei:
állandó szomjúság érzet és fokozott folyadékbevitel
vizelet mennyiségének megnövekedése
egyéb okokkal nem magyarázható, hirtelen súlyvesztés
fáradtság, étvágytalanság, hányás, hasmenés, homályos látás
A jó hír az, hogy a 2-es típusú cukorbetegség megfelelő életmóddal 80%-ban megelőzhető!
megfelelő testsúly elérése és annak megtartása minden életkorbanfizikai aktivitás mely, legalább 30 percig tart, egy héten legalább háromszor (a hosszú séta is fizikai aktivitásnak számít)
az életkornak megfelelő egészséges étrend,
dohányzás mentes életmód, ugyanis ez magas kockázatot jelent a cukorbetegség kialakulására. A cukorbetegség kezelése nem játék, hiszen minden napi odafigyelést igényel, akár az egész család számára. Ha cukorbeteg családtagod van, akkor azzal tehetsz a legtöbbet, ha együtt-érző vagy, és akár te is változásokat kezdesz az életmódodban. Semmiképp se úgy fogjátok fel a betegséget, mint egy kezelhetetlen problémát, hiszen a cukorbetegséggel együtt lehet élni az életminőség romlása nélkül.
 
 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.