Támogasd az immunrendszeredet okosan! A témáról azt hiszem napokon keresztül tudnék beszélni. Aktualitása ősszel még jobban felértékelődik, hiszen ilyenkor a szezonális zöldségekből és gyümölcsökből egyre szűkül a választási lehetőség. Nemcsak ezekre a színes vitamindús ételekre van szükség a megfelelő immunrendszerhez, hanem gabonafélékre, probiotikumokat tartalmazó tejtermékekre, fermentált savanyúságokra, fehérjékben gazdag ételekre, omega-3 zsírsavakban bővelkedő halakra és olajos magvakra, valamint megfelelő folyadék bevitelre. Továbbá rendszeres testmozgásra, kiegyensúlyozott lelki életre... Phu... Nehéz megoldani? Lássuk a legfontosabbakat, melyeket általánosságban érdemes megjegyezned:
természetesen a legfontosabb a kiegyensúlyozott étrend, ezt azt hiszem nem lehet elégszer hangsúlyozni
ne csak egy egy alkalommal turbózd az immunrendszeredet: ha egy hétig odafigyelsz, és ezen kívül nem igazán, azzal túl sok eredményt nem érsz el
ismeritek már a leckét: napi 4️-5 adag zöldség és gyümölcs (nem muszáj nyersen, tessék párolni, grillezni, pürésíteni)
őszi és téli hónapokban 1500-2000 NE egység D-vitamint érdemes szedni naponta. Túlsúly és elhízás esetén nő a szükséglet, ebben az esetben a duplája, 3000-4000 NE a javasolt bevitel.A kalciumbevitelre is oda kell figyeli, amelynek forrásai a tej és tejtermékek. A kalcium hasznosulása ebből az élelmiszercsoportból a legjobb, továbbá ezen élelmiszerek tejcukortartalma, optimális kalcium-foszfor aránya, illetve D-vitamin tartalma ideális közeget biztosít a kalcium hasznosulásához.A probiotikumok élő mikroorganizmusok, amelyek ha megfelelő mennyiségben vannak, kedvező hatást gyakorolnak a szervezetünkre, főleg, mióta tudjuk, hogy a bélrendszerünknek jelentős szerepe van az immunvédekezésben is.
 
 
 
 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.