"Reggeli futás az ereink védelmében!"Ez volt a címe annak a futásnak, amelyet a Magyar Hypertonia Társaság szervezett idei kongresszusán, ahol előadóként vettem részt. A témám a hipertóniával kapcsolatos rizikófaktorok változása volt a világjárvány időszaka alatt.Sajnos a közös futáson nem tudtam részt venni, de szerencsére az előadás előtt maradt egy kis időm, hogy a legjobb “pörgető szerrel” készüljek a prezentációmra: a Balaton mellett, csodálatos napsütésben végezhettem el a szokásos futásomat, ami nem csak a testemnek, de a lelkemnek is nagyon jól esett!Ma, a szív világnapján különösen jó alkalom adódik arra, hogy beszéljünk a szívünk egészségéről. Az egyik legfontosabb szervedet ne csak a szerelmi bánattól óvd! A szíved és az érrendszered helyes működéséért érdemes az alábbi tanácsokat megfogadnod:
- őrizd meg az egészséges testsúlyod, ne hagyd, hogy túlzottan elszaladjon a mérleg! Sokkal könnyebb 2-3 felszaladt kilótól megszabadulni, mint 10-től!
- zöldségek/gyümölcsök lehetőleg minden étkezésed mellé kerüljenek. A frissen fagyasztott zöldség is szuper alternatíva!
- óvatosan használd a sót! A túlzott sózást kiválthatod zöld fűszerekkel, melyek szintén remek ízt adnak az ételeknek
- a fehér lisztek helyett válaszd a teljes kiőrlésűt, a fehér rizs helyett a barnát.
- A lista még rengeteg ponttal bővíthető, de ami még fontos: mozogj! Heti többször, rendszeresen, találd meg a számodra megfelelő mozgásformát!Lehet az gyógytorna, jóga, futás, biciklizés: ezekkel mind ahhoz járulsz hozzá, hogy csökkentsd a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának esélyét.
 
 
 
 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.