Nem tudod, mit egyél edzés előtt és után? Segítek! Sokszor láthatjátok az oldalamon, hogy az egészséges táplálkozás mellett a mozgásra is nagy figyelmet fordítok a családom és a saját egészségem érdekében. Na de most kombináljuk a kettőt!Ahhoz, hogy jól érezd magadat mozgás közben és hatékony is legyen az edzés (legyen az egy könnyű átmozgató torna, jóga, vagy futás, biciklizés stb.), nagyon fontos, hogy MIKOR és MIT fogyasztasz. Nemcsak az a lényeges, hogy a mozgás előtt mit fogyasztasz, hanem az is, hogy a sportolás után mivel töltöd vissza a szervezetedbe az „üzemanyagot”. Néhány alapvető szabályt érdemes betartanod:
- 2-3 órával edzés előtt fogyassz laktatóbb, lassú felszívódású szénhidrát-, magasabb fehérje- és rosttartalmú ételeket
- 1-1,5 órával edzés előtt fogyassz gyorsan felszívódó szénhidrát-, alacsony fehérje-, zsír- és rosttartalmú ételeket (itt már nem lesz túl sok ideje a szervezetednek az emésztésre)
- edzés után fogyassz magas szénhidrát- és fehérjetartalmú ételeket, biztosítsd a vitaminok és ásványi anyagok bevitelét
- És ami a legfontosabb, minden szakaszban: folyadék, folyadék, folyadék! A megfelelő hidratálás elengedhetetlen, bármilyen mozgásformát is végzel. A fokozott izzadás miatt több vizet és elektrolitot veszít el a szervezeted, ezért ezeknek a pótlására különösen oda kell figyelni!
 
 
 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.