A fonnyadozó gyümölcsök és zöldségek megmentője: a turmix és a smoothie!Persze nem csak akkor készítem ezeket, ha a zöldségek és gyümölcsök már nem nyújtanak annyira szalonképes látványt (mondjuk szerencsére a legtöbb alkalommal inkább elfogynak a hűtőből). Kifejezetten szeretek új és akár meglepő ízekkel is kísérletezni, ezért nálunk gyakran kerül a kosárba kifejezetten turmixnak vagy smoothie-nak szánt alapanyag.Először is tisztázzunk néhány alapvető különbséget!A turmix: alapja jellemzően tej, joghurt vagy növényi ital.A smoothie: alapja jellemzően víz vagy jég.Bármelyik mellett is döntesz, érdemes beszerezned egy turmix- vagy smoothiekészítő gépet (én talán a turmixgépet jobban ajánlom, ugyanis ezzel fincsi krémleveseket vagy akár krémes krumplipürét is tudsz csinálni).Én nagyon szeretem a gyümölcs alapú kombinációkat (legtöbbször banán, eper, alma kerül bele, ha pedig reggelire fogyasztom, akkor megy bele egy kis natúr zabpehely is).Mostanában egyre többször készítünk zöldség alapú smoothiekat is, amibe zeller, uborka, de van, hogy salátalevél is kerül. Persze néha a fiúknak nem mondom el, hogy most éppen spenót levelet isznak. Íme pár indok, hogy miért érdemes bevezetned az étrendedbe:
- nem fogod kidobni a fonnyadásnak indult zöldségeket és gyümölcsöket, hanem egyszerűen leturmixolod
- különleges ízeket is kombinálhatsz: miért ne bolondítanád meg az uborkás-mentás smoothie-t egy kis reszelt gyömbérrel?
- édesség helyett szuper alternatíva
- ha reggel rohansz, akkor már előző este el tudod készíteni magadnak a kedvenc keverékedet: amíg készülődsz, a turmixgép megcsinálja helyetted a munkát
- hozzájárulhatsz könnyen a napi zöldség- és gyümölcsadagodhoz
 
 
 
 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.