Na, én már teljesen lila ködben látom a világot. Persze csak a levendula illatától bódultam picit el, annyit szagolgattam az elmúlt időszakban. A levendula egy nagyon sokoldalú növény, azt hiszem talán nem is ismerek ennyire jól felhasználható fűszert és gyógynövényt, amit a természet adott nekünk. Lehet belőle a molyok ellensége, illatos kiegészítője az otthonodnak, de egyre többször használják a konyhában is. Szörp, hűsítő limonádé, sütemények, de még fagyi is készülhet belőle (az én kedvencem a levendulás csoki fagyi). Miért érdemes a levendulát becsempészned az étrendedbe?
- teaként fogyasztva (1-2 kávéskanálnyi virágzatból főzve) remek feszültségoldó, nyugtató, elalvást segítő hatású italt készíthetsz belőle
- a levendula a stressz eredetű gyomor- és bélpanaszokra jótékonyan hathat
- puffadást képes enyhíteni
Az én kedvenc levendulás receptem egy frissítő limonádé, amelyhez csak víz, citrom, friss levendula, illetve kedvünk szerint édesítés kell.
 
 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.