Edd szépre magad! Bőröd egészsége (és nem csak az arcbőrödé!) nagyban függ attól, hogy milyen életmódot folytatsz. Hihetetlen módon befolyásolja a táplálkozás, a mozgás és az összes káros szokás (például túlzott alkoholfogyasztás vagy dohányzás). Állandóan fakó és szürke a bőröd? Lehet, hogy nem iszol eleget. A ráncaid rohamosan mélyülnek? Ha dohányzol, már meg is van az oka. Pattanásokkal, mitesszerekkel küzdesz? Valószínűleg túl sok gyulladást okozó ételt és italt fogyasztasz. Sosem késő elkezdeni a váltást! A bőrünk a külső védelmezőnk, sokszor magabiztosságunk kulcsa. Szerintem aki kicsit is ad magára, annak fontos, hogy milyen állapotú a bőre. Az, hogy megöregszünk és ráncaink lesznek, az élet természetes folyamata, de tudod, lehet szépen is megöregedni. Az ételeken kívül az alábbi dolgokra érdemes még figyelned:
- megfelelő folyadékfogyasztás, ami nem a cukros üdítőitalt jelenti literszámra, hanem a vizet, teát, hozzáadott cukor nélküli gyümölcsleveket
- alvás alatt a szervezeted kollagént termel, így akár egy délutáni alvás során is tapasztalhatod azt, hogy a bőröd sokkal feszesebb, kisimultabb
- ha felborul a napi ritmusod, nemcsak te lehetsz nyúzott, hanem a bőröd is, ezért ügyelj arra, hogy mindig legyen egy rendszer, amihez igazodsz, például igyekezz mindig ugyanabban az időpontban lefeküdni.
Összegyűjtöttem neked, hogy milyen ételek túlzott fogyasztása okozhat galibát a bőrödön, és miket érdemes fogyasztanod a tükörsima arcbőrért.
 
 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.