Fehéret vagy zöldet? Én inkább mind a kettőt választom! Korábban három évet éltem Bonnban, Németországban, ahol a spárgának óriási kultusza és tisztelete van. Nem is gondolnád, de egyenesen státuszszimbólum itt a spárga, a német emberek imádják. Ez a rajongás rám is átragadt, amikor jön a szezon, csak úgy lesem a zöldségesnél a pultot, hogy végre mikor lesz kapható. Az ára szezonon kívül elég borsos tud lenni, viszont most találtam nagyon jó áron, úgyhogy mi a héten spárgát eszünk spárgával . Általában készítek hozzá egy könnyű mártást, például remoulade-ot, és már kész is a királyi vacsora. Miért érdemes tudnod a spárgáról és miért szuper zöldség?
- a „zöldségek királya” elnevezés XIV. Lajos udvarából származik, ahol a király annyira szerette ezt a zöldséget, hogy még üvegházakat is építtetett, így egész évben élvezni tudta kedvenc csemegéjét
- szezonalitása miatt leginkább április közepe és június vége között találhatjuk meg a boltokban és a zöldségesnél
- energiaszegény, azonban vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag
- nagyon jó forrása a K-, C-vitaminnak, káliumnak, folátnak
- érdemes belőle krémlevest, köretet készíteni, de a bátrabbak nyersen is kóstolhatják
- ízvilága egyedülálló, így például ha vendégeket fogadsz, egy spárgás étellel valószínűleg nagyon különleges fogást fogsz alkotni
 
 
 
 
 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.