Nem jó, ha zabosak vagyunk - vagy mégis?Rohanós reggeleken legtöbbször zabkását eszem, mert gyorsan és hosszan ellát energiával. Az almás fahéjas verzió a kedvencem, de gyakran cserélem az almát valamilyen idény gyümölcsre, például áfonyára vagy eperre. Növényi itallal vagy tejjel is szoktam készíteni, legtöbbször kerül rá valamilyen magféle is, például dió vagy mogyoró. Ha abszolút nincsen időm reggel, akkor már előző este beáztatom a zabot, így már csak a gyümölcsöt, magokat kell rátennem. Tényleg 5 perc az egész!De miért is érdemes a zabkását reggelire fogyasztanod? Azon kívül, hogy ezernyi módon lehet variálni (édes és sós verziót is tudsz belőle csinálni), a zabnak számos jótékony hatása van a szervezetre, és a kiegyensúlyozott, egészséges étrendbe szuperül beleillik.
- a zab kiváló növényi fehérje forrás, tejjel fogyasztva minden esszenciális aminosavat tartalmaz
- tartalmaz többek között B- és E-vitamint, kalciumot, magnéziumot, cinket, foszfort, vasat
- a glikémiás indexe közepes, így cukorbetegek és diétázók is fogyaszthatják
- könnyen emészthető és magas a rosttartalma
- stabilizálja a vércukorszintet
- az egyik legjobb szénhidrát forrás, sportolás előtt is érdemes fogyasztani
- az ára is szuper, olcsón hozzá lehet jutni szinte bármelyik boltban.
 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.