Március van, ideje kicsit könnyíteni a téli étrenden. Őszintén bevallom, néha nehezen veszem rá magam a salátavacsorákra, mert sokszor inkább egy jó meleg levesre vágyom. Viszont van egy tuti tippem, amitől sokkal szívesebben fogod Te is megenni a salátát. Ráadásul ha fáradtan hazaesel, akkor is pillanatok alatt össze tudsz dobni egy laktató fogást. Nálam szinte mindig van a hűtőben valamilyen sült zöldség. Egyszerre nagyobb adagot készítek: tepsiben kis olajjal meglocsolva 200 fokon fél óra alatt megsütöm. Most éppen édeskrumplit és céklát, de lehet ez cukkini, karfiol, sárgarépa vagy egyéb gyökérzöldségek. Este elkészítem a salátámat (nem ezersziget öntettel, tejföllel vagy majonézzel, hanem csak pici olívaolajjal és balzsamecettel), és a sült zöldségeket újramelegítve ráhalmozom a tetejére. Nagyon laktatóvá és ízletessé teszi, érdemes kipróbálnod!
Ugyanezt szoktam csinálni natúr csirkesülttel is. Egyszerre több szeletet kisütök, ha fáradtan hazaérek, kiveszem a hűtőből, pár perc alatt összeállítom a könnyű salátavacsorát. És nem maradok éhes utána.

 

 

 

;)

 

 

 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.