Bár most nincs karantén, de ha megoldható, ne menj vásárolni minden nap! A vírus terjedése úgy fékezhető leginkább, hogyha aki teheti, otthon marad. Ezen a grafikán azt mutatjuk meg, hogy miből mennyit érdemes egyszerre bevásárolni, hogy 2 hétre elegendő alapanyag legyen otthon egy átlagos testsúlyú felnőtt számára. Kéretik beszorozni a családtagok számával!
- Fejenként 2 kg pékáru (Tipp: Persze azért a pékségbe időnként beszaladhatsz, de ha tartod a 2 hetes vásárlást, akkor a kenyeret szeletenként elválasztva beteheted a fagyasztóba, ugyanígy a kiflit is. Ha este kiveszed, reggelre kiolvad és szinte olyan frissnek érzed majd, mintha aznap vetted volna.)
- burgonya, tészta, zabpehely, rizs, köles, bulgur, bab, lencse stb. – összesen 2 kg / fő
- húsok, felvágottak, hal – 2 kg / fő (Tipp: Ilyenkor jobbak a vákuumcsomagolt felvágottak, azok tovább elállnak. Sült húsból vagy májból készülhetnek kencék, pástétomok, ezek is napokig frissek maradnak.)
- Fejenként 10 db tojás (Tipp: Ha az üzletben a hűtőből vetted ki, akkor otthon is tárold hűtőben, Egyébként elég a hűvösebb kamrában)
- 7 liter tej vagy tejtermék
- Fejenként 10 kg zöldség és gyümölcs – (Tipp: Pár napig elállnak a frissek, azokkal kezdd! Utána jöhetnek a savanyúságok, aszalványok, fagyasztottak és konzervek.

- Fejenként 0,5 l étolaj; 1 tégely vaj / margarin / szendvicskrém;
- Fejenként 15 dkg olajos mag, dióféle. (Tipp: Ezekből egyszeri adag egy maroknyi, nem több!)
 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.