Ami kimaradt Budapesten az adventi időszakban, most bepótoltam a csodálatos Győrben.Jelentem, nagyon jól sikerült forralt bor gondoskodott az ünnepi hangulatról és a jókedvről. Semmivel sem összetéveszthető fűszeres illata mindig megmelengeti a lelkemet. Nyilván ehhez a témához is van néhány tanácsom.
1) Készüljön jó minőségű borból.
2) Legyen elég 2 dl.
3) Sose idd éhgyomorra, egyél előtte pár falatot.
Amit még érdemes tudni:
- A főzés, forralás során sok alkohol elpárolog, de azért marad benne, szóval utána tilos vezetni és ahogy fent írtam, elég lesz egy pohárral belőle.
- A fűszereknek (fahéj, szegfűszeg, szerecsendió) vannak jótékony hatásai a szervezetre, a jó minőségű borban található anyagok (antioxidánsok) pedig csökkenthetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, de azért nem nevezném gyógyitalnak.
- Viszonylag sok benne a cukor (bár én kifejezetten azt szeretem, ami nem túl édes), akár 4-5 teáskanálnyi is lehet egy pohárnyiban, már csak ezért is érdemes a mértéket tartani. Mindezekkel együtt ki nem hagynám a téli időszakban ezt a csodás lélekmelegítőt.
 
 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.