Készülnek a műalkotások, gasztroajándékok. Gyorsan mondom az elején, hogy 1 éves kor alatt eszedbe ne jusson megkínálni a kisgyermeket mézeskaláccsal, mert nagy baj lehet belőle. A mézben ugyanis előfordulhat egy olyan baktérium, amely a kicsiknek halálos megbetegedést is okozhat. Erről pedig még az jut eszembe, hogy a mézeskalácsban található gyömbér is kiválthat allergiás reakciót. Na de térjünk át a jó dolgokra. Ha még nem tetted, itt az ideje a gyerkőcöket bevonni a sütésbe-főzésbe. Tapasztalatom az, hogy ilyenkor még a tinik is kaphatóak egy kis közös sütizésre. Besegíthetnek a tészta összeállításába is, de az igazán izgalmas advent vasárnapi elfoglaltság a formák kiválogatása, a sütik kiszaggatása és a díszítés. Ma már szuper csilli-villi dekorgyöngyöket, sütidíszeket és ételfestéket lehet kapni, így a variációknak csak a képzelet szabhat határt. Az elkészült mézesből igazi, szívet melengető gasztroajándék lehet nagyszülőknek, barátoknak. Készülhet belőle cukormentes változat vagy használhatsz teljeskiőrlésű lisztet, zabpehelylisztet is. Cukormáz helyett mehet a tetejére dió vagy mandula, így az egészségtudatosabbak étrendjébe is beilleszthető. Én a sütik esetében a hagyományokat követem: lehet cukros, készülhet fehér lisztből, inkább a mértékletességre törekszünk. A fiúk is tudják kiskoruk óta, hogy nem ehetik számolatlanul, hanem beosztjuk.
 
 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.