A Márton-nap inspirálta libasült mellé készítettem múlt hétvégén. Egy ínycsiklandó sült mellé ez az egyik legjobb köret: sok rostot tartalmaz, de A-, K- és C -vitamin forrás is egyben. Sötétvörös vagy lilás színét az antocián adja, amely egy erős antioxidáns, segít a káros szabad gyökök elleni védekezésben. A szemet gyönyörködtető színe nem utolsó szempont, ha a gasztronómiai élvezetekről van szó. A párolt lilakáposzta viszonylag könnyen és gyorsan elkészíthető és nagyon finom. Én egyébként sült csirke mellé is szívesen eszem, mert nagyon szeretem a pikáns, édeskés és egyben savanykás ízét. Tudom, ahány ház annyi szokás. Kóstoltam már mézzel, almával, aszalt szilvával, sőt pezsgővel is, de szerintem akkor is örökös dilemma a kömény.
 
 
 
 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.