Sok anyukához hasonlóan én is hajnalban kelek hétköznap. A reggeli mellett a tízórait is aznap készítem el a fiúk számára. Egyik nap rosszul ébredtem, nehezemre esett kikelni az ágyból és másra sem vágytam, mint egy nyugodt reggelire. A kamrában keresgéltem és ismét megláttam a szárított paradicsomot és articsókát tartalmazó üvegeket, amelyekkel már napok óta szemeztem. Mindig azt mondogattam magamnak, hogy majd jó lesz, ha vendégség lesz nálunk. De ezen a reggelen úgy döntöttem, megvendégelem magam, mert megérdemlem. Kibontottam és mennyei reggeli kerekedett belőle, egy kis paprikával és zöld teával nagyszerű napindító volt. A szárított paradicsomot teheted levesekbe betétként, de salátákhoz, sajtokhoz vagy akár egy pizza tetején is nagyon finom. Tésztára feltétként vagy akár kenyéren is izgalmas ételt kreálhatsz belőle. Az olajban eltett paradicsom a zsiradék miatt jó kis energiabomba, erre azért figyelj oda! A szárított articsóka is hasonlóan használható, mint a paradicsom. magas rosttartalma miatt időnként érdemes enni, ha a pénztárcád engedi. A mediterrán területekről származik, amelyet már az ókori görögök és rómaiak is termesztettek, különleges alkalmakkor fogyasztották, gyógynövényként alkalmazták és afrodiziákumnak tartották.

 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.