A gyerekekkel most együtt tanuljuk, hogyan lehet takarékoskodni az étellel. Ők is jobban átérzik, miért nem szabad pocsékolni. Ne félj a konzerv ételektől! Előző napi pörköltmaradékot ettünk bulgurral és konzervzöldségekkel (bébirépa zöldborsóval). Kipipáltunk a napi négyszeri zöldség/gyümölcs adagból egyet. Persze a friss és a frissen lefagyasztott zöldség jobb, de a konzervek is értékes tápanyagtartalommal rendelkeznek. Karantén idején nem válogatunk, ez volt a leggyorsabb verzió, ráadásul a változatosság gyönyörködtet. 😉 Konzervek esetén arra figyelj, hogy a zöldségeknek magasabb lehet a sótartalma, a gyümölcsös verziók pedig általában cukrosak. Nagy előnyük, hogy sokáig elállnak és szigorú minőségbiztosítási szabványoknak kell megfelelniük. Vásárlás után mosd le vagy fertőtlenítsd a konzervdobozt! Ha nem fogy el az egész, akkor szedd át egy üvegbe vagy műanyag dobozba és abban tárold tovább a hűtőben.

 

 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.