Felhasználás előtt bőséges folyóvízzel érdemes őket lemosni, többször átöblíteni. A leghatékonyabb tisztítási mód a hámozás (már amit lehet). Most ne azzal foglalkozz, mennyi vitamin van a héjában. A meghámozott és felkockázott zöldségeket is át kell öblíteni. A mosási, tisztítási műveletek után moss alaposan kezet szappannal! Ezt követően a konyhai mosogatót, a vízcsapot és környékét is tedd rendbe, mosd le alaposan, fertőtlenítsd. Ha a gyümölcsöt vagy zöldséget lehet / érdemes hőkezelni, akkor ne habozz: a párolás, főzés, sütés (legalább 2 percig minimum 72 fokon) ugyanis elpusztítja a kórokozókat. A fagyasztás viszont nem öli meg a vírust, tehát „fertőtlenítésként” ezt ne alkalmazd. Érdemes naponta kivinni a szemetet és szintén naponta cserélni a konyharuhát.

 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.