Indiában nagyon szerettem nézni az embereket. Ahogy élnek, viszik a portékákat egyik helyről a másikra, söprögetnek a lakásuk, bádogviskójuk előtt, motoron viszik a családjukat, üldögélnek az utcán... Nagyon sokan szegények, de meglepő, hogy a többségük boldognak, vidámnak tűnik. Szeretik a társaságot, a színeket, fesztiválokat. Szeretnek táncolni a felnőttek, gyerekek egyaránt és megtanítani egy-egy lépést másoknak is - pl. nekem... Ez a sokszínűség jellemzi a fűszereiket is. Indiában számos étkezési szokást találhatunk. Azonos bennük azonban a fűszerek széleskörű és nekünk, európaiknak szokatlan alkalmazása. Ebben az országban a fűszereket frissen őrölik, darálják, törik, pirítják, azaz nem csak egyszerűen hozzáadják a készülő ételhez. Néhány jellegzetes fűszerükről bővebben mesélek. A kurkuma főként színezésre alkalmas, a curry elengedhetetlen alapanyaga. A currypor számos fűszer keveréke, például: kurkuma, koriander, Cayenne-bors, szegfűszeg, kassziafahéj, valamint szerecsendió-virág. Indiában fontos fűszerkeverék a garam masala, amelyet köményből, édesköménymagból, fekete borsból, kardamomból, fahéjból és szegfűszegből készítenek. Sokszínű társadalom, sokszínű fűszerekkel. Megéri felfedezni mindkettőt!
 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.