Én a sonka főzőlevét mindig lefagyasztom kisebb adagokban. Akkor veszem elő, amikor legközelebb lencsefőzeléket, sóletet vagy bármi olyan szaftos ételt készítek, amihez jól jön a füstölt hús íze. Ugyanis fantasztikus alapja lehet a babfélékből, lencséből, burgonyából, káposztából készült leveseknek, főzelékeknek, egytálételeknek.
A megmaradt sonkából rakott tésztát készítek, vagy bableveshez használom fel. A főtt tojásokból tojáskrémet készítek vajjal, mustárral, snidlinggel vagy lilahagymával: laktató reggeli vagy vacsora a pirítósra kenve. A heti menüben biztosan szerepel a sonkás rakott krumpli (két legyet ütök egy csapásra: a sonkát és a főtt tojást is felhasználom). Tuti befutó a tonhalsaláta is, aminek alap összetevője a főtt tojás. Na és persze ott van a tojással töltött stefánia vagdalt vagy fasírt.
Mivel a fentiek elég kiadós fogások, így könnyebb, kalóriaszegényebb reggelit és vacsorát készítek, illetve minden kiadós ételből csak kisadagot eszem. Ha kisebb tányérba szedem, többnek tűnik, kevesebb is elég, hogy azt érezzem, jóllaktam.

 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.