Buenos días! - Madridba utaztam és nagy örömmel teszteltem az ibériai konyhát. Mmmm.... Akár mediterrán ételekre vágytam, akár baszk különlegességeket próbáltam, biztos lehettem benne, hogy minden friss alapanyagból készül. Vérbeli spanyol fogás a tapas, ami ezerféle apró falat lehet. Eredetileg a pohárban felszolgált bort fedték le egy darabka kenyérrel és sonkával. Szerencsére ma már óriási a választék: kerülhet a kenyérre mindenféle tengeri herkentyű, hal, grillezett zöldség, tonhalkrém, stb - csak győzzön az ember választani. Persze kipróbáltam a spanyolok fő nemzeti eledelét, a serpenyőben készült paellát is. Fő összetevői a rizs, a sáfrány, és az olívaolaj, ezen kívül tengeri falatokkal, hússal, és zöldségekkel körítik. Na és nem hagyhattam ki a piacot sem, megcsodáltam a különleges gyümölcsöktől roskadozó standokat, megkóstoltam a chorizót (szegfűszeggel, fahéjjal fűszerezett fűszerpaprikás kolbász), na és persze a sonkát sem hagyhattam ki. Ahol ilyen remek konyha van, nehéz az embernek visszafognia magát. Arra figyeltem, hogy bőségesen kerüljön a tányéromra zöldség is.
 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.