Hogyan szabhatsz gátat a karácsonyi élelmiszer-pazarlásnak? Ahelyett, hogy jó háziasszony módjára púposra szeded a vendégek tányérját, engedd, hogy mindenki magának vegyen abból és annyit, amennyit kíván. Így jó eséllyel kevesebb lesz az a maradék a tányérokon, ami végül a szemeteskukában végzi. Étkezés után gyorsan pakolj el, tedd vissza a romlandókat a hűtőbe! Amit kint hagysz, azon ugyanis megtelepedhetnek a kórokozók, és jelentősen gyorsabban megromolhatnak. Gondoskodj a maradék tárolásáról! Szerezz be jó előre elég ételtároló dobozt, a vendégeknek is csomagolhatsz, vagy gyorsan le is fagyaszthatod a megmaradt ételt. Az ünnepek után jól jön majd egy-két olyan nap, amikor nem kell főzni.
 
 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.