Ünnepi menü könnyebben?
- A halászlé készüljön kevés zsiradékkal - ez adagonként legfeljebb egy teáskanálnyi mennyiség lehet.
- Könnyű idényzöldségekből készült krémleves is kerülhet az asztalra. (Zeller, csicsóka, sütőtök, édeskrumpli, répa, cékla, stb. - rengeteg a variációs lehetőség). Tejszín helyett dúsíthatod joghurttal vagy zsírszegény tejföllel.
- Nem mindegy, hogy a töltött káposztába milyen húst teszel: zsírosabb sertést vagy könnyebb szárnyashúst. Könnyebb lesz az étel, ha kevesebb zsiradékkal készíted, alacsony zsírtartalmú tejföllel locsolod meg, nem eszel hozzá kenyeret vagy csak egy fél szeletet.
- A jól megszokott ponty vagy harcsa helyett választhatsz omega 3 zsírsavakban gazdag halat, például lazacot vagy busát a karácsonyi főétel alapjául.
- Bő olajban sütés helyett inkább párolj, használj sütőzacskót! Hasábburgonya helyett például kínálhatsz héjában sült krumplit.
- Gyümölcs feltétlenül legyen az ünnepi asztalon.
- Ne hiányozzon a saláta, a zöldségköret és a savanyúság sem.
- A bejgli mellé a nehéz vajas krémes sütemények helyett készíts könnyebb túrós, gyümölcsös változatokat.
Így is finom lesz az ünnepi menü, de rengeteg kalóriát megspórolhatsz.
 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.