Pálmaolaj: kozmetikumban, tisztítószerben és rengeteg élelmiszerben is megtalálható. Sokan csodaszerként tekintenek rá, pedig ez sajnos nem így van. Igaz, hogy növényi eredetű zsiradék, de magas a telített zsírsavtartalma, ami viszont hozzájárulhat a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásához. Ezért gyakori, mindennapos fogyasztását nem javaslom. Tessék megnézni és alaposan elolvasni az élelmiszerek címkéjét! Általában kekszekben, csokoládéban, péksüteményekben, aprósüteményekben, krékerekben, mélyfagyasztott termékekben (hasábburgonya, pizza, pite, palacsinta), jégkrémekben, sajtutánzatokban, zabkásában, margarinokban, mikrós pattogatott kukoricában, salátaöntetekben, ételízesítőkben, stb. található. Ezeket amúgy sem eszed minden nap, így nem fenyeget az a veszély, hogy túl sok pálmaolajat fogyassz, igaz?

 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.