Az olaszok fejenként átlagosan évi 26 kg tésztát pakolnak a tányérjukra, egy átlag magyar pedig évente 7,5 kilogrammnyit fogyaszt el. Van még tehát hová fejlődni. Közben pedig sokan mondják, hogy a tésztától híznak, fogyókúra esetén pedig egyenesen tiltólistás. Nos, amit érdemes az olaszoktól megtanulni, az az, hogy mivel eszik a tésztát: sok-sok zöldséges-paradicsomos, olívás-fokhagymás szósszal, halakkal, tengeri herkentyűkkel, ritkábban húsokkal, tejszínnel. Ehhez képest nálunk mi a jellemző? Pörkölttel, tejfölös-paprikás-húsos szószokkal kerül a tészta a tányérra. Így készül a magyar kalóriabomba, persze, hogy gyakran fogyasztva hizlal 10 deka száraztészta önmagában kb. 350 kcal, 10 deka kifőtt tészta 100-200 kcal, így valóban azon van a hangsúly, mit eszünk hozzá, mivel öntjük nyakon. Ha ügyesek vagyunk, még a fogyókúrás diétába is beilleszthető.

 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.