Kicsit át kell hangolnod a gondolkodásmódodat: ahelyett, hogy azon kattogsz, mit nem kellene enned vagy innod, foglalkozz azzal, miből kellene több! Lefogyni úgy tudsz, ha hosszú távon változtatsz az étkezési szokásaidon. Íme néhány egyszerű és megvalósítható tipp ahhoz, hogyan ehetsz egészségesen.
1) Cseréld le a nasit gyümölcsre! Ha ebéd után vagy két étkezés között rád tör a csoki vagy a süti utáni sóvárgás, válassz egy finom, édes gyümölcsöt vagy készíts egy guszta gyümölcstálat!
2) Igyál naponta legalább 6-8 pohár vizet! Ne arra koncentrálj, hogy milyen nehéz lemondani a cukros üdítőkről vagy a koffeintartalmú italokról, hanem arra figyelj, hogy meglegyen a minimum másfél-két liter víz. Ha folyamatosan kortyolgatsz, nem is marad sok hely a többi italnak.
3) Főzz inkább magadnak! Ha a munkahelyi menzán vagy a közeli büfében, étteremben veszed meg a napi ebédet, nem mindig tudsz odafigyelni az adagokra, nem tudod befolyásolni a zsír-, cukortartalmat és a sómennyiséget. Ha legalább hetente párszor otthon készített ebédet viszel, akkor ezekre az ételkészítés során jobban tudsz figyelni, ráadásul ha ügyes vagy, kisebb adagot csomagolsz magadnak. Hidd el, azzal is jól fogsz lakni!
 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.