Folyton álmos vagy és legszívesebben intravénásan adagolnád a kávét?! Ha Rád tört a tavaszi fáradtság, ezek a tippek segíthetnek:
1) Menj ki a természetes fényre! Már egy rövid délutáni séta is növelheti az energiaszintedet. Ha lehetőséged van rá, mozogj minél többet a friss levegőn, használd ki, ha süt a nap.
2) Változtass étkezési szokásaidon: naponta többször (min. 5x) egyél kis mennyiségeket, fogyassz minél több zöldséget és gyümölcsöt! Ezeket ne tárold hetekig a hűtőben, kamrában, mert veszítenek vitamintartalmukból.
3) Próbálkozz a lassan felszívódó szénhidrátokkal, amiktől nem esik le hirtelen a vércukorszinted (attól ugyanis könnyen elálmosodsz.) Például reggelire zabkása vagy ebédre teljes kiőrlésű tészta kitűnő választás.
4) Igyál elegendő folyadékot: naponta minimum 8 pohár vizet, ásványvizet, cukormentes gyümölcs- és zöldséglevet. Legjobb, ha Te facsarod, turmixolod.
5) Törekedj a napi 7-8 óra alvásra, próbálj minden nap kb. ugyanakkor lefeküdni. Tévhit, hogy hétvégén be lehet pótolni, ami hétköznap kimaradt. A vacsora mindig legyen könnyű, így lesz nyugodt az alvás.
6) Mozogj! A késő délutáni, kora esti sport segít legyőzni a kora esti fáradtságot. A reggeli edzés pedig beindítja a napot.
 
 
 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.