Te jól érzed magad a bőrödben? A csodakencék, elixírek, nanotechnológia, hialuronsav, kollagén és társaik segíthetnek, de önmagukban kevésnek bizonyulnak. A szép bőr hasonló dolgokkal érhető el, mint az egészséges szív, az ideális testsúly, vagy a jó közérzet. A recept tehát egyszerű; rendszeres testmozgás, elegendő pihenés, és helyes táplálkozás. Bár az idő kerekét nem lehet visszafelé forgatni, de bőröd sokáig meg fogja hálálni, ha kellő figyelmet fordítasz nemcsak külső, hanem belső táplálására is. Ebből szemezgetek most itt is:
- Mi az, ami simává varázsolja a bőrt és segít célba juttatni a tápanyagokat? Hát a víz! Napi 8 pohár folyadék egyenletesen elosztva, gyakran kortyolgatva mindennek az alapja.
- A C-vitaminnak döntő szerepe van a bőr rugalmasságának és nedvességének megtartásában, a bőrápoló krémek nagy részében biztosan megtalálható. Viszont ha mértéktelenül kapkodod be az étrend-kiegészítőket, akkor árthatsz a vesédnek. Helyettük válaszd a citrusféléket, kivit, paprikát, paradicsomot, savanyú káposztát!
- A tengeri halakban található omega-3 zsírsavak csökkentik a bőrszárazságot, cinktartalmuk pedig hatékony lehet a pattanások elleni harcban: elősegíti az új sejtek keletkezését, amitől a bőröd üde és fiatalos lesz.
- Kerüljön a tányérodra minél gyakrabban sárgarépa, sütőtök, édeskrumpli. A narancssárga zöldségek béta-karotint tartalmaznak, amely az A-vitamin elővitaminja. Antioxidáns hatású, véd a sejtkárosodás és a bőr korai öregedése ellen, sőt a pattanások ellen is igen hatásos.
- Pár szem mandula vagy dió és egy kis (szelénben gazdag) túró keverékéből kiváló bőrszépítő étel készíthető. Az olajos magvakban sok az E-vitamin, ami segíti a bőr hidratáltságát megtartani, enyhíti a bőrszárazságot. Szelénnel párosítva kölcsönösen erősítik egymás jótékony hatását.
 
 
 
 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.