Egy indonéz mondás szerint a szerelem az ízlelésen keresztül érkezik. A helyiek nagy hangsúlyt fektetnek a látványra, tálalásra és a fűszerezésre is. Az elmúlt napokban volt szerencsém számos Balin jellegzetes ételt megkóstolni. Íme egy kis ízelítő. A rizst számtalan formában eszik, végeláthatatlan rizsföldeket, teraszokat lehet látni a szigeten, gyönyörűek!!! A Nasi Goreng nevű specialitás volt az egyik kedvenc fogásom, ez egy rizses egytálétel. Kicsit a mi rizses húsunkra hajaz, de más fűszerekkel (pl. szójaszósszal, hagymafélékkel), majd hússal vagy rákkal szolgálják fel. És a tetejére vagy rántotta csíkokat vagy tükörtojást biggyesztenek - jó méretest. A földimogyoró az indonéz konyha meghatározó alapanyaga. Szószokat kreálnak belőle vagy húsra teszik - nagyon megkedveltem, biztos többször fogom itthon is használni. A tengeri herkentyűket, halakat számos változatban lehet enni, ki is használtam, hogy az omega-3 zsírsav bevitelemet felturbózzam. Régóta dédelgetett vágyam volt egyszer eljutni az Istenek szigetére. Sok finomsággal ismerkedtem meg Balin, amelyek közül többet biztos beépítek az itthoni repertoáromba is.
 

Kövessen Facebook-on

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.